Prescolar
Calendarul de înscriere la grădiniță, 2025 aprobat de Ministerul Educației
Cererile pentru înscrierea la creșă, grădiniță sau la un serviciu de educație timpurie complementară are loc între 26 mai și 13 iunie 2025, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Părinții pot alege dintre 3 unități de învățământ pe o singură cerere tip, potrivit metodologiei de înscriere, publicată de Ministerul Educației.Inscrierea/reinscrierea la gradinita
Inscrierea copiilor la grădiniță și creșă pentru anul școlar 2025-2026 va începe în data de 26 mai, prevede calendarul lansat în consultare publică de Ministerul Educației. Părinții pot depune cererile până pe 30 mai, rezultatele după prima etapă de înscrieri urmând să fie afișate pe 13 iunie. Etapa a doua de înscrieri se va desfășura în perioada 16 iunie – 7 iulie. Reînscrierile se fac între 19 și 23 mai.
Ministerul Educației a lansat marți, 18 februarie, în consultare publică ordinul privind aprobarea Calendarului înscrierii copiilor antepreșcolari și preșcolari în anul școlar 2025 – 2026 în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar și în servicii de educație timpurie complementare.
Proiectul de Calendar pentru înscrierea copiilor în învățământul preșcolar, pentru anul școlar 2025-2026
Nivel prescolar
Educație pentru viață
Fiecare copil este pregătit, de timpuriu, pentru traseul lui educațional și social. Dezvoltarea socio-emoțională reprezintă o prioritate pentru copiii noștri. Interacțiunile sociale reușite le dezvoltă stima de sine și autocontrolul.
După familie, grădinița reprezintă cel mai important suport în viața copiilor. Programele noastre de educație timpurie și practicile educaționale din familie contribuie la dezvoltarea lor armonioasă. De aceea, punem accent pe parteneriatul cu familia și implicarea activă a părinților în procesul educațional.
Capacitatea copiilor de a-și recunoaște și exprima emoțiile, de a le stăpâni și de a le controla este un pas important în formarea și dezvoltarea lor.
La Grădinița, copiii dezvoltă capacități și atitudini de învățare, datorită educatorilor noștri cu experiență, care le stârnesc celor mici curiozitatea și interesul pentru lucruri noi. Îi încurajează să aibă inițiativă, pentru că acest lucru indică motivația celui mic de a realiza anumite sarcini, de a se implica în diverse contexte de învățare și de a desfășura sarcini în echipă, alături de alți copii și adulți.
Le oferim copiilor un mediu sigur, în care ei se simt iubiți și apreciați. Le cultivăm și încurajăm încrederea în ei. Punem accent pe învățarea copiilor de a-și exprima și comunica emoțiile și nevoile.
Copiii au parte de experiențe de învățare prin joc și joacă, care reflectă interesele lor personale și zonele de curiozitate pentru a-și putea dezvolta motivația și interesul pentru a învăța. La Grădinița, copiii nu au tipare de gândire, de exprimare a ideilor sau a emoțiilor, pentru că îi ajutăm să-și dezvolte creativitatea, să exploreze propria învățare folosindu-și imaginația.
De ce să alegi grădinița noastra?